Beheer van de ordervoorbereiding (MEGA-Collector)

MEGA-Collector is een software voor het beheer van de ordervoorbereiding.
Het programma werkt op een PDA (zakcomputer) die via Wi-Fi verbinding maakt met MEGA-Win.

Magazijnmedewerkers zien op het PDA-scherm de lijst van de door de klant bestelde producten (de naam van het artikel en de plaats waar het zich bevindt) en hoeven geen papieren pakbon meer te gebruiken. MEGA-Collector helpt uw magazijnmedewerkers om de locatie van elk artikel in uw magazijn gemakkelijk te vinden door de locatie(s) weer te geven. Zij dienen geen onnodige verplaatsingen meer te maken omdat de PDA de bestelde producten in de volgorde van de locaties weergeeft. (Het “adres” waar het product zich bevindt bestaat uit schapnummer + kolomnummer + verdieping).

Zodra de magazijnmedewerker een product op de pallet zet (ook wel picking genoemd), moet hij de barcode van de doos scannen en de hoeveelheid invoeren die hij heeft gepickt (ook wel picked up genoemd).

Als de magazijnmedewerker het verkeerde product neemt en de verkeerde barcode scant, krijgt hij een waarschuwing van de PDA
Als de magazijnmedewerker meer producten neemt dan de bestelde hoeveelheid, dan zal de PDA hem ook waarschuwen.
Als de magazijnmedewerker minder dan de bestelde hoeveelheid meeneemt, dan geeft de PDA de niet meegenomen of niet gevonden hoeveelheid weer.

Voorbeeld: er zijn 10 dozen van een welbepaald product besteld, maar er zijn er slechts 8 voorradig. In dat geval zal de PDA de bestelling corrigeren door 8 in plaats van 10 te leveren dozen te vermelden. U ziet in het rood in MEGA-Win op kantoor dat 2 dozen van dit product ontbreken. Er is een manier om de ontbrekende producten in de back-order te plaatsen.

Dit systeem zal leiden tot minder fouten bij het magazijnpersoneel.

Dit is hoe de grote groothandelaars en verdelers werken...