MEGA-W.M.S

MEGA-WMS is een magazijnbeheersysteem voor groothandelaars
(Warehouse Management System) waarmee ze de voorraden kunnen controleren, de bestellingen goed kunnen voorbereiden en de exacte locatie van de producten kennen.

Stockage en aanvulling: nauwkeurige controle en opvolging van de goederen zodra ze in het magazijn aankomen.
Onze WMS software zal de "BINS" of vrije locaties voorstellen.

Zodra u een pallet op een locatie plaatst, zal u het lotnummer en de vervaldatum moeten invoeren. Er dient ook voor elke pallet een etiket met deze informatie te worden geprint.

Onze WMS software helpt uw magazijnmedewerkers bij het vinden van de producten (picking) zodat elke bestelling correct kan worden voorbereid.

MEGA-WMS zorgt voor een beter magazijn- en partijbeheer conform de traceerbaarheidsregels.

U dient hiervoor te beschikken over zakcomputers (PDA) waarop wij de MEGA-Collector software installeren. De PDA’s worden aangesloten op de server via Wi-Fi relaisantennes die in het magazijn worden geplaatst. Op die manier krijgen zij toegang tot de MEGA-Win database die zich op uw server bevindt.

MEGA-Collector is een onmisbare tool voor het organiseren van de picking van de bestelde goederen in de kortst mogelijke tijd.

Elke magazijnmedewerker selecteert op de PDA een voor te bereiden order en ziet dan de lijst van de producten en de locatie ervan verschijnen.

MEGA-Collector toont het oudste lot (met de vroegste vervaldatum) op basis van het FIFO-systeem (first in first out).

Met MEGA-WIN WMS weet u precies waar de producten zich bevinden.
In welk rek, welke kolom en op welke verdieping.

De picking verloopt in de volgorde van de rekken, van klein naar groot. De barcodes van de verpakkingen dienen te worden gescand om te controleren of de barcode overeenkomt met het bestelde product. De magazijnmedewerker moet vervolgens het aantal dozen invoeren dat hij daadwerkelijk pickt alvorens over te gaan naar het volgende artikel.

Als er correcties moeten worden aangebracht, dan dient de magazijnmedewerker deze in MEGA-Collector in te voeren.

Wanneer de bestelling klaar is, dient hij ze te valideren op de PDA. Vervolgens dient de magazijnverantwoordelijke de pallets te controleren voor ze in de vrachtwagen worden geladen. Daarna wordt de bestelling op de verzendnota geplaatst.

Met MEGA-WMS vermijdt u fouten in de voorbereiding en de verzending!